2+1 herkkureseptiä illanistujaisiin
Talvi on loistavaa aikaa kutsua ystävät illanistujaisiin yhteisen tekemisen ja suolaisten herkkujen merkeissä. Vaikka ystävien kanssa ajanviettoon ei erityistä syytä tarvitakaan, kannattaa nämä reseptit pistää muistiin esimerkiksi Ystävänpäivää ajatellen.
Täyden kympin rapsakka pitsa, noin pellillinen
Pohja:
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 50g juoksevaa margariinia
- 1,5 dl maitoa
Päälle:
- tomaattipyrettä ja/tai ketsuppia
- jauhelihaa (voit korvata soijarouheella)
- sipulia
- fetaa
- emmental-juustoa
- suolakurkkuja (kyllä, oikeasti hyvää pitsan päällä!)
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää margariini ja maito. Vaivaa taikinapalloksi. Mikäli taikina tuntuu liian kuivalta, lisää margariinia tai maitoa. Jos taas taikina on liian löysää, lisää jauhoja. Kuitupitoisemman pohjan saat korvaamalla osan jauhoista esim. ruisjauhoilla.
Kaulitse taikina levyksi. Lisää täytteet ja paista uunissa. 200 astetta ja 13 minuuttia tai kunnes kypsännäköinen.
Netflix and herkkupatongit
- 2 kpl esipaistettuja patonkeja
- aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
- 2 tomaattia
- sipuli
- meetvurstia
- juustoraastetta
Leikkaa patongit joko pitkittäin halki tai vinosti parin sentin siivuiksi. Pirskottele viipaleiden päälle vähän vettä ja voitele akt-tuorejuustolla. Pilko sipuli, tomaatti ja meetvursti-viipaleet kuutioiksi ja sekoita juustoraasteen kanssa kulhossa. Asettele täyte voideltujen leipien päälle. Laita leivät uuniin 200 asteeseen ja paista kunnes juusto on kullanruskeaa.
Toisinaan illanistujaiset lipsahtaa yön puolelle, joten aamulla on hyvä muistaa tämä ”resepti”.
Krapulatequila
- kivennäisvettä
- sitruunamehua
- suolaa
Kaada kivennäisvettä suureen lasiin. Lisää suolaa, niin että maistuu. Lisää sitruunamehua, niin että juomasta tulee juotavan makuista. Kerää itsesi henkisesti kasaan ja juo lasin sisältö. Maistuu ensimmäisillä kerroilla kamalalta, mutta parantaa olon. Muista myös syödä, esim. illanistujaisista ylijääneitä pitsa- ja patonkipaloja. 😉